Bagietka faszerowana czyli kolorowe mini kanapeczki

Autor:

Monika Och

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 2 serki śmietankowe kanapkowe
  • 2 łyżki pokrojonych ogórków kiszonych
  • 4 łyżki pokrojonej papryki konserwowej ( czerwonej i żółtej)
  • 2 łyżki pokrojonej w kostkę Szynki od dziedzica Hańderek
  • Sól
  • Pieprz
  • Mielona papryka

Przygotowanie

Krok 1

Długą bagietkę pokroić na krótsze 2-3 kawałki, odkroić końce i ostrożnie pomagając sobie długim, cienkim nożem do filetowania wykroić, a właściwie wydłubać ze środka większość miąższu pozostawiając prawie samą skórkę dookoła.



Krok 2

Serek przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki i przyprawić. Masą napełnić wydrążone bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron.



Krok 3

Nafaszerowane bułki zawinąć każdą osobno w kawałek folii i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone pokroić nożem na plastry i ułożyć na talerzu.



Krok 4

Farsz można dowolnie modyfikować dodając dowolne składniki i doprawiając wedle swojego gustu. Można też użyć zwykłego sera białego, ale trzeba go wcześniej dobrze zmielić żeby nie miał grudek .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.