Sałatka bawarska

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3-4 parówki
  • ½ pora
  • 1 mała cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka octu winnego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Z parówek zdjąć osłonki i pokroić je w średniej grubości plasterki, a następnie wrzucić do dużej miski.



Krok 2

Dodać pora pokrojonego w półplasterki oraz cebulę pokrojoną w kostkę.



Krok 3

Ogórki kiszone pokroić w półplasterki i dodać do reszty składników.



Krok 4

Dodać pomidory pokrojone w dość dużą kostkę.



Krok 5

Przygotować sos: do szklanki wlać oliwę, dodać ocet winny i łyżeczkę ostrej musztardy. Dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły, a następnie wlać do sałatki. Przyprawić do smaku solą oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.