Bajaderki z herbatników

Autor:

Śnieżynka

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag herbatników
  • 35-40 dag margaryny
  • 4 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki spirytusu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki orzechów arachidowych
  • 2 łyżki mielonej kawy
  • Wiórki kokosowe

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki pokruszyć wałkiem na desce lub blenderem.



Krok 2

Orzechy arachidowe posiekać.



Krok 3

Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Dodać pokruszone herbatniki, spirytus, kakao, kawę, śmietanę, rodzynki i orzechy.



Krok 4

Wszystko razem wyrobić na gładką masę. Rękami formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w wiórkach kokosowych, ułożyć na desce, włożyć do lodówki, schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.