Mus truskawkowo-malinowy

Letnia klasyka, która sprawdzi się o każdej porze roku. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i smaczny.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −500 ml szklanki śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • −15 g żelatyny
  • −75 g cukru pudru
  • −250 g truskawek
  • −250 g malin
  • −Listki mięty (do dekoracji)

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem.



Krok 2

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody i podgrzać do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dolać do ubitej śmietanki Łaciatej.



Krok 3

Truskawki i maliny obieramy, myjemy i miksujemy. Zmiksowane dodajemy delikatnie łyżką do ubitej śmietanki Łaciatej z żelatyną. Przekładamy do miseczek.




Krok 4

Gotowe desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.






Wskazówki

Gotowy deser możemy ozdobić owocami i listkami mięty.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.