Miodowe tartaletki z czekoladą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 30 dag mąki tortowej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 20 dag masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 10 dag cukru pudru
  • 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki aromatu pomarańczowego
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany Łaciata 36%

Dodatkowo:

  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 15 dag czekolady mlecznej
  • 1 pomarańcza
  • Migdały
  • Liście mięty

Przygotowanie

Krok 1

Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony miód, cukier puder, aromat i śmietanę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.



Krok 2

Upiec na złoty kolor, ostudzić.



Krok 3

Babeczki wyjąć z foremek, napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.