Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Ze śmietanką
Suszone, miękkie śliwki i daktyle zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Ciasto i herbatniki pokruszyć lub zetrzeć na grubej tarce. Połączyć z bakaliami, dodać skórkę pomarańczową, posiekane orzechy, masło, kakao, spirytus i śmietanę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ( ilość śmietany i masła zależy od tego jak wilgotne jest ciasto piernikowe ).
Z tak przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych. Odłożyć do lodówki do schłodzenia.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ania Stawowa
Opublikowany: 2018-02-01 14:31:00
Uwielbiam bajaderki, można je przygotować w sumie ze wszystkich resztek ;)
Odpowiedz