Muffinki gruszkowe z olejem kokosowym

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • gruszki 2 szt
  • cukier 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • olej kokosowy 60 ml
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • mleko 2/3 szklanki

Przygotowanie

Krok 1

Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier waniliowy. Mieszamy łyżką. Do drugiej miski wlewamy mleko, roztopiony olej kokosowy, dodajemy jajko. Mieszamy trzepaczką. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko. Dodajemy gruszki, znów krótko mieszamy. Nakładamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy. Pieczemy muffinki przez około 18 minut w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.