Crostini w stylu hiszpańskim z serem, szynką dojrzewającą i salami

Hiszpańskie tapasy to idealny pomysł na przygotowanie szybkiego poczęstunku dla gości. Są to przekąski na jeden kęs. Przygotujesz je w kilka minut.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 długa bagietka
  • 2 opakowania szynki długo dojrzewającej, może być parmeńska
  • 10 plastrów salami
  • Ok. 10 plastrów sera ulubionego np. Manchego
  • Masło Łaciate do smarowania

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki. Wszystkie opiekamy w tosterze albo na patelni.



Krok 2

Wszystkie kromki smarujemy masłem. Na części kładziemy plaster szynki, na innych ser a na pozostałych salami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.