Bardzo kruche ciasteczka z masłem migdałowym

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 12 dag masła migdałowego,
  • 10 dag masła 82 % Łaciate,
  • 15 dag cukru,
  • 17 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżka czekoladowych kulek,
  • 1 łyżka siekanych migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Masło i masło migdałowe ucierać do białości z cukrem około 5 minut. Dodać jajko ciągle ucierając przez następne 3 minuty, a następnie dodać pozostałe składniki. Do wyrobionego ciasta dodać łezki lub kulki czekoladowe oraz posiekane migdały i dokładnie wymieszać. Formować w dłoniach okrągłe ciasteczka. Ciastka piec na blasze wyłożonej pergaminem przez 15 minut w tem. 175 st.C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.