Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 1 kość schabowa
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 buraki czerwone
  • 1 marchewka
  • ¼ selera korzeniowego
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz
  • Sól
  • 3 liście laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wypłukać, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotować do miękkości.



Krok 2

Następnie wyjąć mięso z garnka, a wywar przecedzić przez sitko.



Krok 3

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew, selera oraz buraki zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać warzywa do przecedzonego wywaru. Gotować 15 minut, licząc od momentu wrzenia.



Krok 4

Następnie dodać odsączoną fasolę i gotować jeszcze 5 minut.



Krok 5

Dodać jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.