Bezglutenowe brownie z fasoli

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 100 g daktyli bez pestek
  • 3 płaskie łyżki kakao
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 średnie jajka
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g czekolady deserowej
  • 3 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę przepłucz wodą i odcedź na sitku.



Krok 2

Masło rozpuść w rondelku razem z połamaną na kostki czekoladą, wystudź.



Krok 3

Daktyle, jeśli są suche i twarde, zalej wrzątkiem na 5 minut, a następnie odsącz. Miękkie daktyle zblenduj z przestudzoną czekoladą, jajkami, miodem i proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodaj pokrojone banany i zblenduj całość na gładką masę.



Krok 4

Ciasto przelej do foremki o wymiarach 20 x 23 cm i piecz przez ok. 30 minut w 175°C. Gotowe brownie pozostaw w formie do całkowitego wystudzenia. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.