Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Bez glutenu
Twaróg, jajka, mleko i cukier zblenduj/zmiksuj na gładką masę (bez grudek).
Dodaj do masy mąkę ziemniaczaną, zmiksuj do połączenia składników.
Wiśnie przełóż do garnuszka, dodaj miód. Od zagotowania gotuj przez 5 minut a następnie wystudź i zblenduj na gładką masę. Masę serową przełóż do papilotek (kokilek). Na wierzch każdego serniczka nałóż łyżeczką porcję musu wiśniowego. Za pomocą wykałaczki zrób wzór mozaiki.
Serniczki wstaw do nagrzanego do 180℃ piekarnika, piecz przez ok 15 minut.
Upieczone serniczki wyjmij i wystudź. Zimne serniczki wstaw do lodówki na godzinę.
Smacznego!
Dodaj komentarz