Bezglutenowe mini serniczki z wiśniami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 ml mleka UHT zagęszczonego niesłodzonego Łaciate
  • 250 g twarogu tłustego Mazurski Smak
  • 75 białego cukru
  • 3 średnie jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 g mrożonych wiśni
  • 2 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie

Przygotowanie:

Twaróg, jajka, mleko i cukier zblenduj/zmiksuj na gładką masę (bez grudek).
Dodaj do masy mąkę ziemniaczaną, zmiksuj do połączenia składników.
Wiśnie przełóż do garnuszka, dodaj miód. Od zagotowania gotuj przez 5 minut a następnie wystudź i zblenduj na gładką masę. Masę serową przełóż do papilotek (kokilek). Na wierzch każdego serniczka nałóż łyżeczką porcję musu wiśniowego. Za pomocą wykałaczki zrób wzór mozaiki.
Serniczki wstaw do nagrzanego do 180℃ piekarnika, piecz przez ok 15 minut.
Upieczone serniczki wyjmij i wystudź. Zimne serniczki wstaw do lodówki na godzinę.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.