Bezglutenowe mini serniczki z wiśniami

Obłędne mini serniczki z wiśniami! W sezonie możesz wykorzystać do nich świeże owoce - wtedy smakują najlepiej!

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 ml mleka UHT zagęszczonego Łaciate
  • 250 g twarogu Mazurski Smak tłusty
  • 75 g cukru
  • 3 średnie jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 g świeżych lub mrożonych wiśni
  • 2 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg, jajka, mleko i cukier zblenduj na gładką masę.



Krok 2

Dodaj mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksuj, aż do połączenia się składników.



Krok 3

Wiśnie przełóż do garnuszka. Dodaj miód i wymieszaj. Gotuj przez ok. 5 min na średnim ogniu. Wystudź, a następnie zblenduj na gładką masę.



Krok 4

Masę serową przełóż do papilotek. Na wierzch każdego serniczka nałóż porcję musu wiśniowego. Za pomocą wykałaczki zrób wzór mozaiki. Serniczki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez ok. 15 min.



Krok 5

Upieczone serniczki wyjmij i ostudź. Zimne serniczki wstaw do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Smacznego!



Wskazówki

Jeśli używasz mrożonych wiśni pamiętaj, aby je rozmrozić przed gotowaniem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.