Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 150 g pieczarek
  • 1 puszka fasoli czerwonek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duży pęczek zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki chili i pieprzu cayenne
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzać w rondlu oliwę, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć, aż lekko się zeszkli.



Krok 2

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do cebuli. Podsmażyć przez kilka minut.



Krok 3

Dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą. Smażyć przez około 5 minut.



Krok 4

Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i podsmażać przez kolejne 5 minut.



Krok 5

Następnie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy. Dusić całość przez kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.



Krok 6

Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Dusić jeszcze około 3 minuty.



Krok 2

Natkę pietruszki dokładnie wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do warzyw, wymieszać i zdjąć z ognia. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.