Bezglutenowy chleb z ziaren

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 twaróg półtłusty Mazurski Smak
  • 4 jajka
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 60 g zmielonych, dowolnych orzechów
  • 100 g siemienia lnianego
  • 100 g słonecznika
  • 60 g rozdrobnionych pestek dyni
  • 1 łyżka ulubionych suszonych ziół
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 4 ząbki czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wrzuć zmielone migdały, orzechy, siemię lniane, słonecznik, rozdrobnione pestki dyni, kminek, ulubione suszone zioła, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko razem.



Krok 2

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, twaróg i jajka. Zmiksuj mikserem.



Krok 3

Podłużną formę (ok. 24 cm) wysmaruj tłuszczem. Masę wyłóż do formy i wstaw do piekarnika. Piecz bez przykrycia przez 40 minut w 180°C. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.