Zupa pomidorowa z fasolą

Zupa pomidorowa z fasolą to jedna z odmian tradycyjnej zupy pomidorowej. Równie smaczna jak pierwowzór. Fasolka nadaje jej wspaniałego smaku i czyni ją daniem bardzo sycącym.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 puszka fasoli białej
  • - 1 cebula
  • - 1 duża marchewka
  • - 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka tymianku

Przygotowanie

Krok 1

Obrane cebulę i marchew kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu warzywnego. Następnie dodajemy przyprawy.



Krok 3

Wrzucamy również fasolę i gotujemy wszystko przez ok. 25 minut.



Krok 4 

Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę Łaciatą, gotujemy przez następne 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.