Bezy z kawową nutką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 białek
  • 30 dag cukru
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

Krok 1

Do ubitej piany z białek dodawać stopniowo po łyżce cukru, ciągle ubijając. Pod koniec delikatnie wmieszać kawę i cukier puder.



Krok 2

Miskę z pianą położyć na garnku z gotującą się wodą i w dalszym ciągu ubijać przez 15 minut.



Krok 3

Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ciasteczka na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.



Krok 4

Włożyć do nagrzanego do 90°C piekarnika i pozostawić do wysuszenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.