Kaszę owsianą wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić.
Paprykę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć paprykę w środku pieprzem, solą i papryką słodką.
Ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż papryka lekko zmięknie.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć, aż się lekko zeszkli.
Następnie dodać bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Przyprawić słodką papryką, pieprzem i solą. Smażyć około 1-2 minuty. Zdjąć z ognia.
Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połowę dodać do kaszy z warzywami.
Nałożyć farsz do papryk, wierzch posypać resztą sera. Piec na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż papryka będzie miękka, a ser całkowicie się rozpuści.
Dodaj komentarz