Miękkie bitki wołowe z intensywnie zielonymi brokułami. Idealne połączenie smaku – zwłaszcza na ciepło.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Łopatkę wołową kroimy na plastry. Rozbijamy na cienkie kotlety, a następnie doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.
Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na średnim ogniu.
Kroimy cebulę w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Brokuły dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w słupki. Brokuły gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Paprykę delikatnie grillujemy. Na talerzu umieszczamy brokuły, na których układamy bitki wołowe i paprykę..
Dodaj komentarz