Idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do makaronu. Paseczki kurczaka skąpane w aksamitnym, czosnkowym sosie to danie, które zasmakuje każdemu!
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki, a następnie obsmażamy na maśle na patelni, aż lekko się zarumienią.
Do mięsa dolewamy wino i śmietankę, a następnie wszystko dusimy ok. 15-20 minut.Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dusimy razem przez 3 minut. Dodajemy pietruszkę.
Na ugotowany makaron kładziemy porcję mięsa w sosie i podajemy.
Podajemy z makaronem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-02-03 08:47:00
Kurczak w sosie czosnkowym z makaronem, to jest to co lubię.
Odpowiedz