Jeśli lubisz masło orzechowe, koniecznie musisz wypróbować przepis na to brownie. Jest to rewelacyjne połączenie czekolady i orzechów.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 15
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastawiamy piekarnik na 160 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.
Rondel wstawiamy na gaz. Wrzucamy do niego masło, gdy się roztopi dodajemy kawałki czekolady oraz cukier. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i odstawiamy do ostygnięcia.
W oddzielnej misce miksujemy jajka. Dodajemy do nich wystudzona masę. Całość delikatnie łączymy za pomocą szpatułki. Wsypujemy mąkę. Po uzyskaniu jednolitej masy wylewamy ja na blachę.
Pieczemy 20 minut.
Podczas pieczenia przygotowujemy mus orzechowy. Miksujemy ser, cukier puder i cukier waniliowy do uzyskania puszystej masy. Na końcu dodajemy masło orzechowe. Miksujemy i wylewamy na przestudzone ciasto. Wstawiamy do lodówki na cała noc.
Przed podaniem polewamy wierzch ciasta polewa czekoladową, rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Dodaj komentarz