Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 24 cm, piec 35 minut w 175°C. do tzw. suchego patyczka.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części, mniejszą i większą.
Brzoskwinie odlać z soku, osączyć, pokroić w kostkę. Na większej części biszkoptu, ułożyć brzoskwinie i zalać przygotowaną według przepisu tężejącą galaretką. Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan fix, dobrze ubić, wymieszać śmietanę z wiórkami czekoladowymi. Wyłożyć krem na biszkopt. Ciasto włożyć do lodówki na 3 godz.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Katarzyna
Opublikowany: 2018-12-08 09:24:00
Pyszności
Odpowiedz