Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Z masła, cukru, jajek, śmietany i maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować ciasto i wyłożyć dno natłuszczonej blaszki. Posmarować cienką warstwą dżemu brzoskwiniowego, posypać delikatnie kakao w proszku.
Jajka ubić z cukrem, dodać masło i mąkę ziemniaczaną. Następnie dodać twaróg, śmietanę, cukier waniliowy i ubijać przez kilka minut. Najpierw wyłożyć trochę masy serowej i ułożyć kawałki brzoskwiń, a następnie wylać resztę masy twarogowej.
Piec około 70-75 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Po przestudzeniu obficie posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz