Budyń z tapioki z truskawkami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

1

Alergeny pokarmowe:

Gluten Truskawki

Składniki

Składniki

400 ml mleka kokosowego

1 szklanka tapioki

2,5 szklanki wody

250 g truskawek

1 łyżka cukru lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1
  •  Tapiokę sypiemy do miski, zalewamy wodą. Następnie przykrywamy miskę i wkładamy na noc do lodówki.  
Krok 2
  • Rano przekładamy tapiokę do garnka, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy. Grzejemy na małym ogniu i mieszamy dosyć często. Podgrzewamy do zagotowania. Dodajemy cukier. Następnie gotujemy do momentu, aż kulki tapioki zrobią się przezroczyste. Następnie zdejmujemy z ognia o przykrywamy. Czekamy 15 minut.  
Krok 3
  • W trakcie gdy tapioka stygnie. Myjemy truskawki. Usuwamy szypułki. Możemy je pokroić.  
Krok 4
  • Przekładamy do miseczek i dodajemy truskawki.  
Przepis w waszym wykonaniu

Komentarze

Opublikowane komentarze: 2
Avatar

Świetny pomysł, na pewno wypróbuję.

Czas wykonania tego przepisu: 00:00

Avatar

Extra przepis :)

Czas wykonania tego przepisu: 00:00

Załącznik 0