Pyszne i słodkie śniadanie nie tylko dla dzieci. Tapioka staje się coraz bardziej popularna, nie tylko ze względów zdrowotnych, ale także dlatego, iż jest bardzo smaczna.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Truskawki
Tapiokę sypiemy do miski, zalewamy wodą. Następnie przykrywamy miskę i wkładamy na noc do lodówki.
Rano przekładamy tapiokę do garnka, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy. Grzejemy na małym ogniu i mieszamy dosyć często. Podgrzewamy do zagotowania. Dodajemy cukier. Następnie gotujemy do momentu, aż kulki tapioki zrobią się przezroczyste. Następnie zdejmujemy z ognia o przykrywamy. Czekamy 15 minut.
W trakcie gdy tapioka stygnie. Myjemy truskawki. Usuwamy szypułki. Możemy je pokroić.
Przekładamy do miseczek i dodajemy truskawki.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-02-03 15:32:00
Świetny pomysł, na pewno wypróbuję.
OdpowiedzCiasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-17 16:20:00
Extra przepis :)