Bułeczki słodkie z jabłkami

Autor:

Aida Jedynak

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g masła Łaciate,
  • 4 jajka,
  • 120 g cukru,
  • całe opakowanie cukru waniliowego,
  • 500 g mąki,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jabłka pokrojonych w kostkę (lub inne owoce),
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztopić i wystudzić. Jajka roztrzepać w misce i oddać masło. Dodać cukier i całe opakowanie cukru waniliowego. Wymieszać. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i dodać owoce pokrojone w kostkę.



Krok 2

Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki w odstępach, bo trochę będą rosły. Piec w 200 stopniach 10-15 minut. Posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.