Bułeczki z serem

Bułki z serem idealnie sprawdza się na śniadanie. Możesz podawać je z preferowanymi przez siebie dodatkami.

Osób: 25

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 25

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g masła Łaciate
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g żółtego sera
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.



Krok 2

Masło schładzamy i kroimy nożem. Posypujemy przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy cukier i rozdrabniamy wszystko palcami, aż powstaną małe grudki. Dodajemy kolejno: śmietanę, jajko i starty żółty ser. Zagniatamy na jednolitą masę. Formujemy z ciasta kulki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem.



Krok 3

Pieczemy 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.