Gnocchi z sosem paprykowym

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 opakowania gnocchi
  • tarty ser mozzarella Mlekpol
  • 1 papryka czerwona
  • 500 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz do smaku
  • szczypta soli do smaku
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę myjemy i kroimy na pół. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno. Pomidory zalewamy wrzącą wodą i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w kosteczkę.



Krok 2

Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na oleju przez około 4 minuty. Dodajemy pomidory oraz paprykę. Doprawiamy czubrycą, solą oraz pieprzem. Chwilę smażymy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozdrobnioną w niewielkiej ilości wody.



Krok 3

W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu.



Krok 4

Gotowe gnocchi mieszamy z sosem i podajemy. Całość posypujemy startym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.