Buraczki zasmażane na maśle

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 30 dag ugotowanych buraczków,
  • 1 duża łyżka masła Łaciate,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • sok z cytryny do smaku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej do miski ( najlepiej w rękawiczkach ). Na patelni rozpuszczamy masło i przekładamy starte buraczki, smażymy przez około 5 minut. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny do smaku i smażymy przez chwilę. Posypujemy mąką i smażymy przez kilka minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.