Cà Phê Trứng - Wietnamska kawa jajeczna

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Kawa

  • Espresso lub inna ulubiona mała mocna kawa - 2 porcje

Kogel mogel

  • Żółtko jaja - 2szt,
  • Mleko skondensowane Mlekpol - 4 łyżki,
  • Cukier puder - 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka ubijamy z mlekiem i cukrem. Można robić to trzepaczką lub mikserem. Ubita masa powinna być jasnożółta i dość gęsta. Do filiżanek wlewamy mocną czarną kawę. Na górę delikatnie nakładamy łyżką masę jajeczną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.