Kotlety schabowe nadziewane

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 10-15 dag dyni Hokkaido
  • 1 mały por
  • ½ zielonej papryki
  • ½ winnego jabłka
  • 1 łyżeczka posiekanej szałwii
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ szkl. bułki tartej
  • ½ szkl. płatków kukurydzianych
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 2

Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i tak jak paprykę bez nasion pokroić w słupki.



Krok 3

Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić, połączyć z serem i posiekaną szałwią, wymieszać.



Krok 4

Na przygotowane mięso wkładać porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.