Caldo Verde

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g jarmużu
  • 100 g kiełbaski chorizo
  • 2,5 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 300 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • Masło klarowane
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.



Krok 2

Pokroić drobno pora i podsmażyć.



Krok 3

Ziemniaki, marchewkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do patelni, dodać sól i pieprz, wymieszać.



Krok 4

Zalać ciepłym bulionem i dodać koncentrat. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.



Krok 5

Dodać umyty jarmuż i gotować przez kolejne 10 minut.



Krok 6

Chorizo pokroić w krążki i podsmażyć na patelni przez 3 minuty.



Krok 7

Zupę przelać do miseczek, na wierzchu ułożyć plastry chorizo.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.