Camembert z żurawiną i figami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 camembert
  • 1 jajko
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 4 łyżki konfitury żurawinowej
  • sałata i figa do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Jajko roztrzepać widelcem z dodatkiem szczypty pieprzu. Ser zanurzyć najpierw w jajku i obtoczyć z każdej strony dokładnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć dzięki temu będzie grubsza panierka i nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.Smażyć na średnim oleju z każdej strony na rumiano. Na sałacie rozłożyć podsmażony ser, polać konfiturą żurawinową i udekorować ćwiartkami fig.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.