Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 250 g makaronu do spaghetti
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 1 natka pietruszki
  • 2 serki topione pieczarkowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.



Krok 2

Filety z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Chili bardzo drobno siekamy.



Krok 3

Kurczaka podsmażamy na patelni na złoto na oleju. Dodajemy cebulę i wszystko razem podduszamy. Dodajemy serki topione i czosnek. Dusimy przez 5 minut, po czym dodajemy chili i natkę pietruszki. Dusimy jeszcze 3 minuty.



Krok 4

Makaron podajemy polany sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.