Ryba w salsie pomidorowej

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 50 dag fileta z dorsza,,
  • sól, pieprz,,
  • łyżka masła,,
  • 3 ząbki czosnku,,
  • 1/2 cebuli,,
  • 4 pomidory,,
  • pęczek koperku,,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę,pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni aż zmiękną. Następnie dodać połowę posiekanego koperku, podsmażoną cebulę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula. Rybę posypać solą, pieprzem, podsmażonym czosnkiem i posypać połową posiekanego koperku. Smażyć z obu stron na rumiano, dodać pomidory i dusić około 5 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-11-13 12:09:00

Świetny pomysł na rybę :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.