Carpaccio ogórkowe

Proste wegetariańskie carpaccio z ogórków. Dobry pomysł na letni upalny dzień. Sprawdzi się również na imprezę.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 długie ogórki
  • 25 dkg paluszków surimi
  • 10 dkg zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • 1-2 łyżek majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umyte ogórki wraz ze skórką pokroić w cienkie plastry (wzdłuż).



Krok 2

Paluszki surimi pokroić w kostkę, wymieszać z groszkiem i koperkiem, dodać majonez, śmietankę Łaciatą i sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.



Krok 3

Plasterkami ogórków wyłożyć półmisek, na środek wyłożyć sałatkę. Wszystko posypać szczypiorkiem lub koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.