Carpaccio z serem Pecorino

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Seler

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Seler


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • ½ łodygi selera naciowego
  • 1 garść rukoli
  • 100 g sera pacorino
  • 1 łyżka pesto bazyliowego
  • Oliwa
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Polędwica wkładamy do zamrażarki na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy bardzo ostrym nożem na jak najcieńsze plasterki. Przekładamy na talerz. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą.



Krok 2

Dodajemy sól i pieprz.



Krok 3

Seler kroimy w cienkie paski i wykładamy na mięso , posypujemy rukolą.



Krok 4

Dodajemy stary ser i pesto bazyliowe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.