Sałatka z fasolą, serem i wędliną

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ⅔ szkl. ugotowanej fasolki białej
  • 2 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 3-4 dag wędliny z szynkowara
  • 3-4 dag żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Posiekany szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 2

Ugotowaną fasolę osączyć, ostudzić.



Krok 3

Jajka, ziemniaki, wędlinę i kiszone ogórki pokroić w kostkę.



Krok 4

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.