Chakalaka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 cm kawałek imbiru
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 duże marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka fasolki

Przygotowanie

Przygotowanie:

W garnku zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony na plastry czosnek.
Imbir obrać, zetrzeć na małych oczkach tarki, połowę dodać do garnka. Wyciąć gniazda nasienne z papryczki chili. Dodać pokrojoną w kostkę papryczkę chilli, tymianek oraz przyprawę curry, następnie wymieszać. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do garnka, wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Dodać pokrojone w kostkę kolorowe papryki i smażyć przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem, drugą połową imbiru i cały czas mieszać. Wlać pomidory z puszki i fasolkę, wymieszać i gotować przez ok. 3 - 4 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.