Pomidorowy piernik

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 ml krojonych pomidorów z puszki
  • 1 banan
  • 0,5 szklanki oleju roślinnego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki przyprawy piernikowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zmiksuj pomidory, banana, olej oraz cukier na gładką, gęstą masę. W misce obok wymieszaj suche składniki, następnie dodaj do nich mokre składniki i wymieszaj na gęste ciasto. Ciasto przełóż do keksówki i piecz przez 50 minut w 180°C. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.