Chiński rosół z makaronem naleśnikowym

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja


Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 l rosołu
  • 1 garść grzybków mun
  • 1 garść pędów bambusa
  • 2 cm imbiru
  • 3 naleśniki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 cebulka dymka
  • ½ małego pora
  • 1 pikantna papryczka
  • 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • sos sojowy
  • olej roślinny

Przygotowanie

Krok 1

Grzybki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.



Krok 2

Rosół zagotowujemy w garnku, grzybki kroimy w cienkie paski i dodajemy do zupy.



Krok 3

Pora, pikantną papryczkę i dymkę kroimy drobno i dodajemy do zupy.



Krok 4

Dodajemy pędy bambusa, sos sojowy, przyprawę i starty imbir.



Krok 5

Naleśniki kroimy w paski przypominające makaron.



Krok 6

Zupę przelewamy do misek. Dodajemy pokrojone naleśniki i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.