Danie: Napoje
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Przygotowujemy syrop (wychodzi go ok. 350 ml). Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, suszony imbir i cynamon. Zagotowujemy i mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszając przez około 10-15 minut. Tak aby syrop zgęstniał.
Zdejmujemy syrop z ognia i dodajemy ekstrakt z wanilii. Mieszamy. Czekamy aż ostygnie i przelewamy do słoika lub butelki. Możemy przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.
Śmietankę Łaciatą ubijamy. Przygotowujemy kawę. Na dno filiżanki/kubka wlewamy syrop. Następnie wlewamy mleko (najlepiej spienione). Wlewamy espresso. I dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą oraz gałką muszkatołową.
Dodaj komentarz