Chipsy z pieczarek

Autor:

Ema

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Przekaski

  • Parę dużych pieczarek ,
  • 1szkl mąki pszennej ,
  • 1szkl mleka Łaciate,
  • 2jajka,
  • 1lyzeczka soli,
  • 1lyzeczka pieprzu,
  • 1lyzeczka chili,
  • 1lyzeczka słodkiej papryki ,
  • Ketchup,
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Jajka rozbijamy do miski, dodajemy mleko oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany i odstawiamy na 10-15min.



Krok 2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cieniutkie ewentualnie grubsze plasterki. Olej rozgrzewamy w garnku lub głębokiej patelni. Każdy plasterek pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy na rozgrzany olej. Chipsy podajemy od razu np z ketchupem lub sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.