Chłodnik ogórkowy z miętą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg zielonych ogórków
  • 250 ml jogurtu naturalnego Milko
  • 200 ml kefiru sokólskiego Mlekpol
  • 50 g pistacji bez łupin
  • 1 garść świeżego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • listki świeżej mięty
  • sól
  • pierz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki obierz, usuń z nich pestki i pokrój w drobną kostkę.



Krok 2

Do miski włóż połowę ogórków, jogurt naturalny, kefir, pistacje, listki mięty, posiekany koperek i rozgnieciony ząbek czosnku. Wszystkie składniki zblenduj. Na koniec dodaj resztę ogórków i wymieszaj łyżką.



Krok 3

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wstaw do lodówki na min. 1 godzinę. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.