Chłodnik ogórkowy z miętą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg zielonych ogórków
  • 250 ml jogurtu naturalnego Milko
  • 200 ml kefiru sokólskiego Mlekpol
  • 50 g pistacji bez łupin
  • listki świeżej mięty
  • garść świeżego koperku
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pierz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki obieramy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Do miski przekładamy połowę ogórków, jogurt naturalny, kefir, pistacje, listki mięty, posiekany koperek oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Wszystkie składniki razem blendujemy. Na koniec mieszamy dokładnie z resztą pokrojonych ogórków.



Krok 3

Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, a następnie wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.