Chłodnik truskawkowy

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Chłodnik truskawkowy

  • kg truskawek
  • 150 g kaszy jaglanej
  • łyżka posiekanej mięty
  • 2-3 łyżki cukru
  • 400 ml jogurtu naturalnego Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Truskawki myjemy , oczyszczamy blendujemy.
Dodajemy jogurt , cukier i posiekaną miętę.
Do chłodnika dodajemy po porcji kaszy jaglanej ,schładzamy w lodówce.
Przed podaniem możemy kaszę wymieszać.
Bardzo smaczny, zdrowy i sycący chłodnik .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.