Sernik pastelowy na zimno

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Warstwa I:

  • 1 opak. galaretki bursztynowej
  • 450 ml woda przegotowana do galaretki

Warstwa II:

  • 400 g serka homogenizowanego ( 2 szt.)
  • ¼ kostki masła
  • 1 szkl. wody przegotowanej
  • 1 opak. galaretki truskawkowej

Warstwa III:

  • 2 opak. galaretki ametystowej- smak wieloowocowy
  • 700 ml wody przegotowanej

Warstwa IV:

  • 1 opak. galaretki niebieskiej - smak mocno owocowy
  • 1 szkl. wody przegotowanej
  • ¼ kostki masła Łaciate
  • 400 g serka homogenizowanego (2 szt.)

Warstwa V:

  • 1 opak. galaretki o smaku truskawkowym
  • 300 ml wody przegotowanej

Warstwa VI:

  • 150 g serka Tutti smak waniliowy
  • ¼ kostki masła Łaciate
  • 1 opak. galaretki szafirowej
  • 340 ml wody przegotowanej

Przygotowanie


Galaretkę bursztynową rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać do tortownicy 27 cm, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Masło roztopić w rondlu na ogniu, zdjąć z ognia, dodać serki, wymieszać, wlać rozmieszaną w wodzie galaretkę, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia, wylać na galaretkę bursztynową. Tak samo postąpić z pozostałymi warstwami z galaretek i serka homogenizowanego. Włożyć sernik do lodówki na ok. 4 godz.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis