Chłodnik z bobu z awokado

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie bobu
  • 2 średnie awokado
  • sok z cytryny lub limonki
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • Maślanka Mrągowska

Przygotowanie

Krok 1

Bób ugotować do miękkości, obrać ze skórek.



Krok 2

W garnku lub większym naczyniu zmiksować z awokado.



Krok 3

Dolewać maślankę Mlekpol do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.



Krok 4

Wstawić do lodówki na kilka godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.