Chrupiąca warstwowa kanapka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • pełnoziarnisty chleb tostowy
  • 1 zielona sałata
  • 1 opakowanie sera żółtego Salami bez laktozy Mlekpol
  • 1 pomidor
  • 2 jajka
  • 15 dag dowolnej szynki
  • 1 ogórek świeży
  • 1 mała czerwona cebula
  • majonez
  • ketchup
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo.



Krok 2

Urwij kilka listków sałaty, umyj je i osusz. Przygotuj obok pokrojonego ogórka, pomidory, cebulę i jajka.



Krok 3

Chleb tostowy włóż na chwilę do opiekacza, aż się podgrzeje i lekko zarumieni.



Krok 4

Przygotuj sos i wymieszaj ketchup wraz z majonezem. Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.



Krok 5

Przejdź do składania warstwowej kanapki. Dół pieczywa posmaruj przygotowanym sosem.

Układaj warstwami składniki: sałata, ser żółty, szynka, pomidor, jajko, ogórek, cebula, sałata. Następnie przykryj kromką chleba. Chleb posmaruj sosem i ułóż kolejną warstwę składników, po czym przykryj całość zgrillowaną kromką. Smacznego!



Wskazówki

PS. Aby kanapka się nie rozpadła, polecamy wbić w nią dłuższe wykałaczki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.