Croissanty z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i rukolą

Croisssanty kojarzone są jedynie ze słodką przekąską, tymczasem można je wykorzystać do stworzenia pysznego, wytrawnego śniadania. Z pewnością będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kanapek, która dodatkowo zaskoczy wszystkich smakiem i prezentacją.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 maślane croissanty
  • - 100 g wędzonego łososia
  • - 50 g serka śmietankowego Łaciaty z chrzanem
  • - garść rukoli
  • - 4 liście sałaty
  • - sok z cytryny do skropienia łososia

Przygotowanie

Krok 1

Croissanty przekroić na pół. Płaską połowę croissantów posmarować serkiem śmietankowym.



Krok 2

Na połowie z serkiem śmietankowym ułożyć liść sałaty. Następnie położyć łososia, skropić sokiem z cytryny. Posypać rukolą. Powtórzyć z resztą croissantów.



Krok 3

Złożyć croissanty i serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.