Chrupiące gofry

Wystarczy mieć gofrownicę, by cieszyć się smakiem lekkich, chrupiących gofrów. Możesz dodać do nich np. ulubione owoce albo czekoladę.

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 9

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 9

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 szklanki mleka
  • - 2 szklanki mąki pszennej
  • - 2 jaja
  • - 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 1g soli

Przygotowanie

Krok 1

Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białek i rozgrzania gofrownicy.



Krok 2

Wszystkie składniki oprócz białek, miksujemy.



Krok 3

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy.



Krok 4

Wlewamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż ciasto zastygnie i stanie się złote.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.