Wafelki z kremem nektarynkowo - kakaowym

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 nektarynka
  • 100 g masła Łaciate
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka słodkiego kakao
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • 16 sztuk suchych wafli 5 na 5 cm

Przygotowanie

Krok 1

Nektarynkę myjemy i kroimy w kostkę a następnie przekładamy do kielicha blendera i blendujemy aż masa będzie gładka. Masło i cukier wkładamy do miski i ucieramy mikserem. Do utartej masy dodajemy zblendowaną nektarynkę, miksujemy do połączenia się masy i dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Na wafelek nakładamy masę jasną (1 czubatą łyżeczkę), rozsmarowujemy, przykładamy drugi wafelek lekko dociskając, na to ciemna warstwa i wafelek i jasna warstwa i wafelek, dociskamy. Następny wafelek smarujemy ciemną warstwą masy, wafelek, jasna warstwa i wafelek, ciemna warstwa i wafelek i dociskamy. Tak samo smarujemy resztę wafli. Wafle układamy na tacce, dociskamy czymś ciężkim i wstawiamy do lodówki. Gotowe wafle kroimy na trójkąty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.