Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło cukier trzcinowy i wanilinowy oraz sól. Gotujemy do rozpuszczenia masła. Zmniejszamy ogień i dodajemy mąkę, cały czas mieszamy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Odkładamy na bok do lekkiego wystudzenia.
Dodajemy jedno jajko i mieszamy drewnianą łyżką (można użyć miksera), po dokładnym połączeniu dodajemy drugie jajko i ponownie dokładnie mieszamy.
Przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z gorącą czekoladą.
Podajemy posypane cukrem pudrem i z gorącą czekoladą.
Dodaj komentarz