Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
 Poziom trudności:  Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło cukier trzcinowy i wanilinowy oraz sól. Gotujemy do rozpuszczenia masła. Zmniejszamy ogień i dodajemy mąkę, cały czas mieszamy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Odkładamy na bok do lekkiego wystudzenia.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Dodajemy jedno jajko i mieszamy drewnianą łyżką (można użyć miksera), po dokładnym połączeniu dodajemy drugie jajko i ponownie dokładnie mieszamy.
Przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z gorącą czekoladą.
                                                                    Podajemy posypane cukrem pudrem i z gorącą czekoladą.
                                    
                                                            
Dodaj komentarz